Gemeente Heerlen | App

Met de Heerlen-app zet de gemeente Heerlen de volgende stap in de digitale dienstverlening. “We willen het onze inwoners zo makkelijk mogelijk maken, om hun zaken digitaal af te handelen, deze app draagt daar aan bij”, aldus demissionair wethouder Fred Gillissen al in 2014. Seneca ontwikkelde de app voor gemeente Heerlen o.b.v. het iGGIS Framewerk. De Heerlen-app is beschikbaar in de Google Play Store en Apple App Store.

Uitsnede iGGIS-app gemeente Heerlen

Gerelateerde items

Informatief en interactief

Via de app op hun smartphone melden inwoners direct  dat er iets kapot is of dat ergens zwerfafval in de openbare ruimte ligt. Verder toont de app evenementen en kan men heel makkelijk informatie over producten en diensten van de gemeente raadplegen, een afspraak maken of bestuurlijke informatie opzoeken. De app ontsluit deze informatie vanuit www.heerlen.nl en www.overheid.nl.

Afspraak maken via de app

Een afspraak in de app wordt binnen enkele stappen gemaakt. De module is zeer uitgebreid, waardoor de gebruiker in één keer een afspraak kan inplannen voor meerdere producten. Op basis van beschikbaarheid worden de mogelijke afspraakdata getoond. Uiteindelijk worden de afspraakgegevens via de app naar het afsprakensysteem van de gemeente gestuurd en vastgelegd. Alle gemaakte afspraken worden in de app getoond in een helder overzicht. Afspraken kunnen overigens niet alleen door app-gebruikers mobiel worden ingepland, zij kunnen de afspraak vanuit de app ook annuleren.

iGGIS Framewerk

De app van de gemeente Heerlen is door Seneca ontwikkeld met het iGGIS framewerk. Het iGGIS framewerk is de basis voor gemeente-apps. Samen met gemeenten wordt het iGGIS framewerk doorontwikkeld en worden er nieuwe modules toegevoegd. Zo bieden gemeenten alle interactieve diensten van de gemeente aan vanuit één centrale app.

De Heerlen-app is beschikbaar voor iPhone, iPad en Android-toestel. De app is gratis te downloaden via de Apple App Store en Google Play Store.

Wij maken gebruik van Cookies op onze site.

Meer informatie