Smartsite 8 upgrade | versie 8.1

In de eerste helft van dit jaar lanceerden wij Smartsite 8: de nieuwste versie van het content management systeem (CMS) Smartsite. De nieuwe release introduceerde nieuwe functionaliteit, nieuwe widgets en een Web API. Met de eerste ervaringen op zak is de jongste versie van Smartsite voorzien van een upgrade: bugs zijn aangepakt, extra functionaliteit is toegevoegd en de Web API is uitgebreid.

Kop koffie naast laptop met logo Smartsite en een nummer 8.1

Vanaf Smartsite 8.1 is de WebAPI macro beschikbaar. Deze macro maakt gebruik van de Smartsite 8 WebAPI om eenvoudig content vanuit externe applicaties aan Smartsite toe voegen, te bewerken of te verwijderen. Verdere uitbreiding van de WebAPI staat op de roadmap. Zo wordt het in een toekomstige release mogelijk om ook gebruikersgegevens via de WebAPI toe te voegen, te wijzigen en te verwijderen.

Een overzicht van alle wijzigingen in Smartsite 8.1 is opgenomen in de releasenotes.

Over Smartsite

Smartsite is sinds 1996 een content management systeem (CMS) van Nederlandse bodem. Met de voorloper van het CMS Smartsite was Seneca een pionier in het ontwikkelen van gebruiksvriendelijke front-office oplossingen. Inmiddels is het gebruik van front-office oplossingen gewoongoed geworden. Maar de eisen op het gebied van functionaliteit, integratie en beveiliging zijn groter dan ooit.

Daarom zetten wij ons nog altijd dagelijks in om gebruiksvriendelijke en veilige kwaliteitsoplossingen te maken. Smartsite CMS wordt vandaag de dag omni-channel ingezet om content te publiceren naar websites, subsites, kennissystemen en andere applicaties.

Upgraden naar Smartsite 8

Smartsite 8.1 is per direct beschikbaar en is compatible met Smartsite 7.11 en hoger. De uitrol van Smartsite 8 wordt met Smartsite-gebruikers ingepland. Neem voor meer informatie en advies contact op met de Seneca servicedesk.

Artikel informatie

Datum: 8-12-2023

Wij maken gebruik van Cookies op onze site.

Meer informatie