Formulierenserver na update R40 nog toegankelijker

Seneca’s Formulierenserver is in de meest recente release (R40) voorzien van een nieuwe gebruikersinterface. Daarnaast zijn er weer nieuwe functies toegevoegd waarmee gebruikers nog meer grip krijgen op het maken van digitale formulieren. De release is augustus 2022 in één keer uitgerold voor álle Formulierenserver SaaS gebruikers.

Split afbeelding Formulierenserver na update R40 en vrouw met tabblet

Online formulieren maken vanuit toegankelijke Formulierenserver

Een update van de beheeromgeving -de plek waar gebruikers online formulieren samenstellen en beheren- stond al een tijd op het wensenlijstje. De oude gebruikersinterface groeide de afgelopen jaren uit zijn jasje door veel nieuw toegevoegde functies. De nieuwe gebruikersinterface van de Formulierenserver is overzichtelijker en formulierbeheerders starten een actie in minder klikken.

Het resultaat is een aangename en overzichtelijke ‘look and feel’ van de applicatie die beter aansluit bij de hedendaagse toegankelijkheids-eisen. De beheeromgeving van de Formulierenserver was altijd al toegankelijk vanaf alle moderne webbrowsers en apparaten (tablet, laptop en PC), maar is nu nog beter te gebruiken door medewerkers met en zonder een visuele beperking. Dankzij de toepassing van slimme webtechnologie (waaronder Bootstrap 5) en een groter contrast in het kleurgebruik.

Online formulieren maken die voldoen aan de toegankelijkheids-eisen doe je uiteraard ook met de Formulierenserver. Seneca voorziet daarin met een digitoegankelijke vormgeving. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Nieuwe functies Formulierenserver

Naast de vernieuwde gebruikersinterface is de Formulierenserver ook voorzien van nieuwe functies voor meer controle en gebruikersgemak. Zo is de functie Versiebeheer uitgebreid waardoor ook verschillende versies van documenten worden bijgehouden. Ook kunnen er opmerkingen worden geplaatst bij het publiceren van een nieuwe versie van bijvoorbeeld producten, formulieren, tabellen, tekstpagina’s, documenten en web-service operations. Daarnaast zijn er meer handige functies toegevoegd waarmee online formulieren maken nog leuker en eenvoudiger is geworden. Alle functionele wijzigingen zijn uitgebreid beschreven in de releasenotes die aan alle gebruikers van de Formulierenserver zijn verzonden.

Benieuwd wat de Formulierenserver voor jou kan betekenen? Neem dan eens contact met ons op!

Artikel informatie

Datum: 23-8-2022

Wij maken gebruik van Cookies op onze site.

Meer informatie