Formulierenserver

Uitsnede Formulierenserver controls

Stel je eigen formulieren samen

De Formulierenserver is intuïtief in gebruik en heeft een rijke set aan standaard formulieronderdelen (vraagtypen en andere controls). Je voegt ze toe aan een formulier door ze ‘drag & drop’ op het canvas te plaatsen. 

Elk control heeft zijn eigen specifieke eigenschappen. Denk aan controls voor adressen, datums, keuzelijsten, geo-locaties en véél meer.

Heb je een veelgebruikte combinatie van controls? Dan sla je deze op als een user defined control.  Daarmee plaats je een set vragen in één keer op een nieuw formulier.
Snel én efficient.

Validaties en Berekeningen

Veel van onze controls zijn standaard uitgerust met validaties. Daarmee weet je zeker dat informatie wordt ingevuld die jij vraagt.

Dankzij de uitgebreide rekenopties kun je ook zélf complexe validaties toepassen. Op getallen en bedragen, maar bijvoorbeeld ook op datums. Mag een gekozen datum niet in het verleden liggen, maar ook niet verder dan drie weken in de toekomst? Met de Formulierenserver kan het.

Sfeerbeeld uitsnede formulier met berekening

Authentiseren & Voorinvullen

Door personen vooraf te authentiseren weet je precies wie het formulier gaat invullen. Je kunt het formulier daarom vooringevuld aanbieden met informatie die al bekend is. Authenticatie is onder andere mogelijk met DigiD, eHerkenning, eIDAS en ADFS.

Iconen authenticatiemiddelen

Contracteren & Ondertekenen

Een ingevuld formulier kan direct worden omgezet naar een net opgemaakte pdf (het contract). Biedt deze ter ondertekening aan tot wel vier personen. De rechtsgeldige handtekening bestaat uit een indentificatie via DigiD-, eHerkenning, eIDAS, iDIN, iDEAL, een krabbel of SMS.

Iconen ondetekenmiddelen

Online betalen

Producten en digitale diensten kan je online laten afrekenen met de Ingenico (Ogone) internetkassa. Veilig, snel en betrouwbaar. Klanten betalen bijvoorbeeld met een automatische afschrijving, credit-card of iDeal.

Toekomstige prijzen kun je vooraf instellen, door een ingangsdatum op te geven voor de nieuwe prijstelling. Bijvoorbeeld per januari van het nieuwe jaar. Handig!

Sfeerafbeelding tandwiel met tekst API

Automatisch verwerkt

Met de generieke webservice (API) van de Formulierenserver kan je ingevulde formulieren automatisch exporteren naar jouw back-office-applicatie. Daarmee is een handmatige verwerking overbodig en worden fouten voorkomen.

De generieke webservice kan je overigens ook inzetten om een formulier te prefillen met informatie uit je back-office-applicatie.

Klantportaal groeit mee

Een klantenportaal is een persoonlijk digitaal loket. Een beveiligde website waarin jouw klanten persoonlijke informatie inzien en online zaken regelen met jouw organisatie. 

Begin bijvoorbeeld met het tonen van tussentijds opgeslagen en afgeronde formulieren. Of groei door en koppel het portaal aan jouw back-office-applicaties. Klanten krijgen direct inzicht in persoonlijke gegevens en de status van actuele aanvragen. Zaken doen met jouw organisatie: 24 uur per dag, 7 dagen per week!

Online formulieren...

Online formulieren krijgen een uniek webadres, waar je eenvoudig naar toe kunt linken vanaf je eigen site. Ze openen op een nieuwe pagina of tabblad in de browser. 

De vormgeving van de formulieren is natuurlijk aanpasbaar aan jouw huisstijl. Ze sluiten daarmee perfect aan op de look en feel van jouw eigen site.

Icoon online formulier op laptop

...naadloos geïntegreerd in je site

Formulieren kan je ook naadloos integreren in je site, welk CMS je ook gebruikt. Je krijgt daarvoor een klein stukje code dat je snel en eenvoudig in je eigen site plakt. Zonder gedoe.

Aan de veiligheid van je formulieren is natuurlijk ook gedacht. Samen voeren we stenge beveiligingsregels door. Neem eens contact op voor meer informatie.

Icoon embeded formulier op laptop

Sfeerafbeelding servers

Hosten waar jij dat wilt

Seneca biedt een professionele en veilige oplossing voor het hosten van je online formulieren. Alle ingevulde formulieren worden versleuteld verzonden én versleuteld opgeslagen. De bewaartermijn is instelbaar. En uiteraard voldoet onze dienstverlening aan de strenge eisen van de AVG.

Liever optimaal grip op jouw formulieren en ict-infrastructuur? Kies voor de stand-alone versie: On premise, of in de Azure cloud.

De Formulierenserver moet je ZIEN!

Maak nu kennis met de uitgebreide mogelijkheden van de Formulierenserver. Vraag vrijblijvend een demonstratie aan!

We bespreken jouw communicatieplan, geven je inzicht in de Formulierenserver-functies en voorzien je vrijblijvend van een passend advies.

Vraag een demonstratie aan

Sfeerbeeld van laptop en smartphone met de tekst DEMO

Wij maken gebruik van Cookies op onze site.

Meer informatie