Formulierenserver update | Release 43.1

De Formulierenserver is deze week voorzien van nieuwe functionaliteit. Release 43.1 brengt functionaliteit waarmee je online formulieren nog effectiever kunt koppelen aan back-office applicaties voor de verwerking van ingediende formulieren. Daarnaast biedt R43.1 veel grote en kleine verbeteringen waarmee online formulieren maken nog leuker wordt.

Sfeerafbeelding uitsnede Formulierenserver en vrouw op laptop

Koppelingen hergebruiken

De Formulierenserver staat bekend om zijn veelzijdige en krachtige manieren om formulieren-input automatisch te verwerken in externe applicaties. Sinds deze week zijn daar nieuwe manieren bijgekomen, doordat één enkele koppeling (denk aan een webservice of e-mailkoppeling) meermalen kan worden ingezet voor hetzelfde formulier. Dat geeft de mogelijkheden voor koppelingen een grote impuls.

Koppelingen eerder starten

Heb je een formulier gekoppeld aan een onderteken- of betaalproces? Dan is het vanaf nu mogelijk om de ingediende formuliergegevens te verzenden naar een back-office applicatie nog voordat het onderteken- of betaalproces is afgerond. Dat maakt het mogelijk om aanstaande transacties in jouw back-office applicatie inzichtelijk te maken. Daar verkregen informatie, zoals een transactienummer, kan je zelfs gebruiken als input om het formulier-proces af te ronden en te (laten) ondertekenen. Zo sluit elk formulier aan op jouw werkproces.

Formulieren functies verder uitgebreid

Veelgebruikte formulier functies zijn zowel proactief als op aanvraag van gebruikers geoptimaliseerd en uitgebreid met nieuwe mogelijkheden. Formulieren automatisch live zetten op een bepaalde dag was bijvoorbeeld al mogelijk. Nu kun je ook een specifiek tijdstip toevoegen. Ideaal voor diensten of producten met beperkte beschikbaarheid, zoals subsidies. Zo geef je alle geïnteresseerden gelijke kansen.

Releasenotes R43.1

Alle wijzigingen zijn uitgebreid beschreven in de releasenotes die aan alle gebruikers van de Formulierenserver zijn verzonden.

Benieuwd wat de Formulierenserver voor jou kan betekenen? Neem dan eens contact met ons op!

Artikel informatie

Datum: 4-7-2024

Wij maken gebruik van Cookies op onze site.

Meer informatie