Formulierenserver update breidt functionaliteit uit

Online formulieren maak je snel en eenvoudig met de Formulierenserver van Seneca. Met updates zorgen we regelmatig voor nieuwe functies, een optimaal gebruiksgemak en waarborging van de veiligheid. Eind januari is Release 40.2 uitgerold waarin veel bestaande functies zijn geoptimaliseerd. Het maken, beheren en analyseren van online formulieren is vanaf nu nog leuker.

Formulierenserver R40.2

Inloggen met Microsoft Azure AD/ADFS

Het authentiseren van een aanvrager was al langer mogelijk op basis van een inlog met DigiD of eHerkenning. Vanaf R40.2 is authenticatie ook mogelijk via een inlog met AzureAD/ADFS (Microsoft netwerk inlog).

Door een online formulier achter een inlog te plaatsen kan je deze afschermen voor een selecte groep gebruikers. Aan de hand van de authenticatie bepaal je direct of het formulier geschikt is voor de aanvrager en kan je het formulier voorinvullen met gegevens die al bekend zijn.

Meer statistieken-overzichten

Het gebruik van online formulieren kan je binnen de Formulierenserver eenvoudig monitoren. Tal van statistieken bieden heldere en geanonimiseerde overzichten van ingediende formulieren, afhaakmomenten, inlevermomenten, en digitale ondertekeningen. Met de update zijn deze overzichten verfijnd en zijn er nieuwe overzichten bijgekomen. Analyseer vanaf nu ook eenvoudig de conversie van online formulieren, het aantal betalingen (en de conversie daarvan) en het succes van ingerichte webservices (koppelingen met externe applicaties).

Privacy-wall

Het gebruik van online formulieren is onlosmakelijk verbonden met het verwerken van persoonsgegevens. De Formulierenserver is dan ook uitgerust om zorgvuldig met deze informatie om te gaan.

Toegang tot ingediende formulieren -en daarmee persoonsgegevens- kon tot deze release eenvoudig worden beperkt tot de personen die daadwerkelijk met het formulier aan de slag moeten. Handig vanuit privacy-oogpunt, maar minder handig voor collega’s die ondersteuning bieden. Vanaf deze release is de toegang tot ingediende formulieren fijnmaziger gemaakt. Het is mogelijk om toegang te geven tot de metadata van ingediende formulieren zónder de ingediende informatie te tonen, of dit optioneel te maken. Zodra ingediende informatie wordt bekeken wordt dit vastgelegd in een audit trail, waar ook nieuwe statistieken-overzichten voor beschikbaar zijn.

Releasenotes R40.2

Naast bovengenoemde optimalisaties is er ook aandacht besteed aan security-updates, exporteer-verbeteringen en meer. Alle functionele wijzigingen zijn uitgebreid beschreven in de releasenotes die aan alle gebruikers van de Formulierenserver zijn verzonden.

Benieuwd wat de Formulierenserver voor jou kan betekenen? Neem dan eens contact met ons op!

Artikel informatie

Datum: 8-2-2023

Wij maken gebruik van Cookies op onze site.

Meer informatie