Wat is Smartsite CMS?

Smartsite is het content management systeem (CMS) die jouw veelzijdige projecten ondersteunt: van responsive website tot interactieve kennisbank.

Smartsite is een content management systeem (CMS) van Nederlandse bodem sinds 1996. Met Smartsite CMS houd je redactioneel de controle over al je content. Publiceer jouw content omni-channel naar je website, subsites, sociaal intranet en/ of kennissysteem.

De handige CMS-functies van Smartsite helpen jou om je content actueel en relevant te houden.

Illustratie van drie blokken met de leters CMS
Sfeerafbeelding meetlint

Content beheren in het Dashboard

Het Smartsite Dashboard is de centrale plek waar redacteuren en hoofdredacteuren hun taken kunnen uitvoeren. De taakgerichte aanpak maakt het beheer van content en functionaliteit intuïtief en laagdrempelig. Dit geeft Smartsite een korte leercurve.

Het Dashboard werkt met alle moderne webbrowser en werkt dus ook op een laptop en een tablet. Smartsite CMS is daardoor geschikt voor elk type gebruiker. Een gebruiker kan ook meerdere taken tegelijk uitvoeren. In het Dashboard worden deze taken gepresenteerd als afzonderlijke tabbladen, zodat je snel tussen taken kunt wisselen. 

Waar wordt Smartsite gebruikt?

Smartsite wordt als CMS onder andere gebruikt bij het rijk, gemeenten, provincies, woningcorporaties, ziekenhuizen en GGZ-instellingen. Het wordt ingezet als motor van de content onder de websites, het intranet en/of het kennissysteem.

Kijk voor inspiratie ook eens bij onze klantcases.

Zijn Smartsite websites responsive?

Ja, net als het content management systeem zelf zijn ook websites en webapplicaties die wij met Smartsite maken responsive. Dat betekent dat de websites en webapplicaties zich aanpassen aan het scherm van de gebruiker. Daardoor zijn onze websites en webapplicaties apparaat onafhankelijk te gebruiken.

Illustratie website template

Werkt Smartsite met templates?

Ja, het content management systeem Smartsite biedt templates om nette en consistente webpagina’s op te leveren. In overleg leveren we de templates op die passen bij jouw doel. Denk bijvoorbeeld aan templates voor nieuwsberichten en vacatures op je website. Of kennisitems en veelgestelde vragen in het Kennissysteem. Op die manier krijgen tekst en afbeelding altijd een vaste positie en worden specifieke onderdelen consistent weergegeven.

Op de velden plaatsen we in overleg validaties: bijvoorbeeld het maximaal aantal tekens dat in een veld mag worden ingevoerd, welke stijlen (koppen etc.) kunnen worden toegepast, het formaat waarop een geüploade foto wordt afgebeeld en of het invullen van een veld verplicht is of niet. Uiteraard zijn alle templates ook qua vormgeving aanpasbaar aan jouw wensen.

Wij maken gebruik van Cookies op onze site.

Meer informatie