Formulierenserver voorziet in versiebeheer en meer

Met de Formulierenserver van Seneca maak je heldere formulieren die de gebruiker begrijpt en ondersteunt bij het invullen. Ook als deze formulieren van oorsprong complex zijn en bijvoorbeeld afhankelijkheden, berekeningen of een prefill bevatten. In de afgelopen weken heeft Seneca de Formulierenserver SaaS voorzien van een grote upgrade (release 36). De nieuwe functionaliteit brengt meer controle voor de beheerder en extra gemak voor de gebruiker.

sfeerbeeld met vrouw op bank met tablet en de tekst: Upgrade release 36

Versie beheer met acceptatie- en productieomgeving

Vanaf release 36 profiteer je als beheerder van versiebeheer op vrijwel alle componenten van een online formulier. Zo werk je vanuit de acceptatieomgeving aan een formulier, product, pagina of tabel, zonder dat er iets aan de live-versie van het formulier verandert. Pas wanneer je helemaal tevreden bent over het resultaat publiceer je een nieuwe versie naar de productieomgeving. Liever terug naar een eerdere versie van het formulier? Geen probleem, alle versies blijven bewaard zodat je eenvoudig een oudere versie terug kunt halen en opnieuw kunt publiceren.

Extra controle, betere gebruikerservaring

Naast de toevoeging van versiebeheer voor online formulieren, maakt de Formulierenserver nu ook gebruik van groepen. Door extra groepen te creëren, kan de maker/beheerder van een formulier of product aangeven welke groep personen het formulier of product mag bewerken en publiceren. Een geavanceerd productoverzicht biedt vanaf release 36 extra informatie over de producten. Zo zie je in de lijstweergave welke producten gekoppeld zijn aan een authenticatiemethode (bijvoorbeeld DigiD of eHerkenning), betaalwijze, ondertekendienst, groepen, prefill- en productkoppelingen.

De gebruiker van een formulier werd tot voor kort geholpen met een korte hint. Deze hint werd zichtbaar als de muis boven het veld werd gehouden. Vanaf release 36 wordt de hinttekst standaard gebruikt als placeholder. De hinttekst wordt daardoor in het invoerveld in een grijs lettertype getoond en is overschrijfbaar. Daarmee is de hint direct zichtbaar voor de gebruiker.

Releasenotes

Een overzicht van de nieuwe functionaliteit is opgenomen in de releasenotes van de Formulierenserver R36.

Artikel informatie

Datum: 10-3-2020

Wij maken gebruik van Cookies op onze site.

Meer informatie