Formulierenserver update | Release 42

Online formulieren maken is vanaf nu nog eenvoudiger en leuker dankzij de nieuwste update van de Formulierenserver: Release 42. Veelgebruikte functies zijn geoptimaliseerd, schermen zijn aangevuld met nuttige informatie en nieuwe functionaliteit is geïntroduceerd.

Nieuwe inlogmethode voor online formulieren

Online formulieren zijn standaard voor iedereen toegankelijk. Heb je een formulier voor een specifieke doelgroep? Wil je zekerheid over de identiteit van de invuller? Of wil je formulieren voorinvullen? Dan kan je de aanvrager vooraf laten inloggen. Daarvoor biedt de Formulierenserver verschillende authenticatiemethoden, waaronder DigiD, eHerkenning, eIDAS en Microsoft Entra ID (voorheen Azure Active Directory).

Vanaf release 42 biedt de Formulierenserver ook inloggen op formulieren met gebruikersnaam en wachtwoord. Een laagdrempelige inlogmethode om een vooraf geselecteerde groep personen toegang te geven tot één of meerdere online formulieren. De nieuwe inlogmethode komt uiteraard met passende functionaliteit als een bulk-upload voor beheerders, wachtwoord-reset voor aanvragers en overzichtelijke statistieken over het gebruik van de inlogmethode.

Releasenotes R42

Met regelmatige software-updates van de Formulierenserver zorgt Seneca voor nieuwe functies, een optimaal gebruiksgemak en aangescherpte beveiligingsprotocollen. Ook in deze release hebben wij weer veel klantwensen kunnen vervullen, waarmee de gebruikerservaring wordt geoptimaliseerd. Alle functionele en technische wijzigingen van release 42 zijn uitgebreid beschreven in de releasenotes die aan alle gebruikers van de Formulierenserver zijn verzonden.

Benieuwd wat de Formulierenserver voor jou kan betekenen? Neem dan eens contact met ons op!

Artikel informatie

Datum: 20-12-2023

Wij maken gebruik van Cookies op onze site.

Meer informatie