Sfeerbeeld Formulierenserver
  • Geplaatst op donderdag 21 februari 2019

Ook toonaangevende verzekeraar uit Nederland over op Formulierenserver

Een toonaangevende verzekeraar uit Nederland gaat al haar online formulieren ontwikkelen in de Formulierenserver van Seneca. Door de formulieren naadloos te integreren in de op Sitecore-gebaseerde websites kan de verzekeraar haar sitebezoekers straks optimaal bedienen. De oplossing moet al het bestaande maatwerk voor eenvoudige en complexe formulieren vervangen.

Standaard-oplossing voor eenvoudige en complexe formulieren

Online formulieren zijn niet meer weg te denken in de interactie op een website. Het stellen van relevante vragen gaat eenvoudig met de inzet van een online formulier. Op de portalen van de aangesloten verzekeraar worden tal van formulieren ingezet. Eenvoudige invulformulieren tot meer complexe formulieren die meerdere stappen omvatten, data ophalen, voorinvullen en na verzending automatisch worden verwerkt in een backoffice-systeem.

In de loop van de tijd is bij de verzekeraar veel maatwerk ontwikkelt in verschillende systemen. Systemen die te kort schieten bij het afhandelen van de meer complexe formulieren. Na een zoektocht naar de ideale formulierenoplossing kwam de verzekeraar uit bij Seneca: het verwerken van meerdere business cases met complexe formulieren heeft in een testopstelling (Proof of Concept) de proef glansrijk doorstaan.

Integratie formulieren in Sitecore CMS op Microsoft Azure

De verzekeraar neemt de Formulierenserver on premise af en installeert deze in Microsoft Azure. Doordat in de Formulierenserver gemaakte formulierdefinities zijn voorzien van API’s (Application Programming Interfaces), kan de verzekeraar de meest complexe formulieren samenstellen en online aanbieden.

Contentbeheerders die de websites van de aangesloten verzekeraars beheren, hebben geen omkijken naar de techniek. Zij werken met het Sitecore CMS (eveneens in Microsoft Azure) en selecteren het gewenste formulier op basis van de juiste verzekeraar en de gewenste formulierversie.

Naar verwachting worden de eerste formulieren in het tweede kwartaal van 2019 online gebracht.

Nieuwsbrief

Laatste Nieuws


Tonen

Annuleren

Sluit